Nieuws & Events PC mask
Share to linkedin Twitter
Aston Martin standaardiseert ontwikkeling sportauto’s met PLM Software van Siemens

Aston Martin standaardiseert ontwikkeling sportauto’s met PLM Software van Siemens

Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en wereldwijd marktleider van product lifecycle management (PLM) software en diensten, heeft bekend gemaakt dat autofabrikant Aston Martin de ontwikkeling van zijn sportauto's wereldwijd gaat standaardiseren met NX- en Teamcenter-software van Siemens.

NX, de digitale productontwikkelingoplossing van Siemens PLM Software, zal worden gebruikt voor de geïntegreerde analyse van computer aided-design, -manufacturing en -engineering (CAD/CAM/CAE). Teamcenter, de datamanagement-oplossing van Siemens PLM Software, wordt ingezet voor het managen van product- en procesgegevens. De bedrijfsbrede inzet van Siemens PLM Software zorgt bij Aston Martin voor een productiviteitsverbetering, standaardisering van processen en betere wereldwijde samenwerking in productontwerp en -ontwikkeling.

Het ontwerp en de ontwikkeling van auto's wordt steeds complexer en geavanceerder. Veel producenten en toeleveranciers (OEM's) in de automobielindustrie heroverwegen hun PLM-systemen om er zeker van te zijn dat zij gebruik maken van de beste technologieën. Twee jaar geleden begon Aston Martin een uitgebreide evaluatie van PLM-technologieën in de markt. De beslissing van Aston Martin om over te stappen op NX en Teamcenter is cruciaal voor de missie van het bedrijf om de beste sportauto's ter wereld te leveren.

"De automobielindustrie ondergaat een enorme transformatie, zowel op technologisch vlak alsook in de bedrijfsvoering. Door de toenemende complexiteit van de voertuigen en veranderende economische omstandigheden evalueren autoproducenten nu hun PLM-applicaties", aldus Sanjeev Pal, PLM-analist bij onderzoeksbureau IDC.

"Producenten van luxe auto's zoals Aston Martin moeten hun productbeslissingen steeds sneller en efficiënter maken. We zijn verheugd dat onze technologie is gekozen voor verschillende bedrijfskritieke processen, zoals geavanceerde productplanning en gedetailleerde ontwerpprocessen", aldus Chuck Grindstaff, president en chief technology officer bij Siemens PLM Software.

De keuze van Aston Martin om gebruik te maken van Siemens PLM Software-technologieën als organisatiebrede PLM-standaard, benadrukt het belang van een open PLM-omgeving om innovatie te versterken en grote stappen te kunnen zetten. Ook demonstreert het de reikwijdte van de oplossingen van Siemens PLM Software, die tegemoet komt aan de benodigdheden voor producenten en toeleveranciers in de automobielindustrie over het gehele spectrum.