Nieuws & Events PC mask
Share to linkedin Twitter
Damen Schelde Naval Shipbuilding en Ontex N.V. winnen Siemens PLM Excellence Award

Damen Schelde Naval Shipbuilding en Ontex N.V. winnen Siemens PLM Excellence Award

Siemens PLM Software reikt jaarlijkse award uit

's-Hertogenbosch/Brussel - Tijdens de jaarlijkse Siemens PLM Connection Benelux, één van de grootste netwerkevenementen voor bedrijven die zich bezighouden met productontwikkeling, heeft Siemens PLM Software de Siemens PLM Excellence Awards uitgereikt. In de categorie ‘Small to Medium Business' is Ontex N.V. uit het Belgische Buggenhout de winnaar. In de categorie ‘Large Business' werd de award uitgereikt aan Damen Schelde Naval Shipbuilding uit Vlissingen.

Ontex is één van de grootste luierfabrikanten van Europa. De invoering van PLM binnen dit bedrijf heeft geresulteerd in betere design reviews, een betere beheersbaarheid en een grotere standaardisatie. Deze resultaten waren voor de jury doorslaggevend om Ontex aan te wijzen als winnaar. De overige nominaties voor deze categorie waren Frencken Mechatronics uit Eindhoven en Vlastuin Engineering uit Kesteren.

De winnaar binnen de categorie ‘Large Business', Damen Schelde Naval Shipbuilding, won het van de tweede genomineerde; Smit Transformatoren uit Nijmegen. Damen Schelden Naval Shipbuilding is de grootste scheepswerf van Zuid-Nederland en kreeg door het gebruik van PLM-software onder andere meer inzicht in de verschillende revisies. Ook stelde de software het bedrijf in staat om op een uniformere manier informatie aan te leveren en profiteert de scheepswerf van het feit dat er nu één platform is voor de opslag van productdata.

Siemens PLM Software reikt de PLM Excellence Awards jaarlijks uit aan organisaties die PLM-software inzetten en een heldere PLM-visie hebben. PLM is belangrijk voor de business strategie van een bedrijf, waardoor organisaties de complete levenscyclus van een product digitaal kunnen managen, van concept tot eindproduct. De jury, bestaande uit Henk-Jan Pels, Bertus Zuijdgeest, Maarten Romers en Edwin Severijn, beoordeelde de nominaties op basis van een aantal categorieën als solutions profile, business challenge en de PLM-voordelen voor het bedrijf in termen van software en de visie van het bedrijf.

Alle winnaars en genomineerden van de Siemens PLM Excellence Awards 2010.

Van links naar rechts:
Dhr. van den Brink van Vlastuin Engineering, dhr. Heijligers van Frencken Mechatronics,
Dhr. Janssen van Ontex N.V., dhr. Severijn van Siemens PLM Software, dhr. Buysse van Ontex N.V.,
dhr. Boudens van Damen Schelde Naval Shipbuilding en dhr. La Grouw van Smit Transformatoren.