Nieuws & Events PC mask
Share to linkedin Twitter
Siemens PLM Software op nummer één in onafhankelijk marktonderzoek

Siemens PLM Software op nummer één in onafhankelijk marktonderzoek

Teamcenter for Simulation scoort het hoogst bij de uitvoerige leveranciers-evaluatie van analistenbureau CPDA

‘s-Hertogenbosch 16 april 2010 - Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en wereldwijd marktleider van product lifecycle management (PLM) software en diensten, scoort met het Simulation Process Management programma uit zijn Teamcenter® software portfolio hoger dan zijn concurrenten. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van de design- en simulatieafdeling van analistenbureau Collaborative Product Development Associates (CPDA).

De resultaten werden eind januari bekendgemaakt en zijn gepubliceerd in het CPDA rapport ‘Simulation Data & Process Management - Vendor Scorecard'. Het rapport beschrijft een uitgebreide evaluatie van de vijf grootste leveranciers van ontwerp- en simulatiesoftware en is uitgevoerd aan de hand van zestig criteria binnen vier hoofdcategorieën. Deze categorieën werden verder onderverdeeld in een totaal van 27 subcategorieën, waarin iedere leverancier een score van nul tot vijf kreeg toegewezen, waarbij vijf de maximale score was. Teamcenter stak in het rapport ver boven de concurrentie uit met een aantal opvallende resultaten:

  • Teamcenter scoorde beter dan alle andere leveranciers in alle vier de hoofdcategorieën
  • Geen enkele andere oplossing scoorde hoger dan Teamcenter in 24 van de 27 subcategorieën
  • Teamcenter scoorde een perfecte ‘vijf' in 21 van de 27 subcategorieën
  • Teamcenter behaalde een score van vier of hoger in 26 van de 27 subcategorieën

Het onafhankelijke CPDA rapport stelt: "De natuurlijke integratie van de SDPM layer in het gehele PLM framework (van Teamcenter) biedt voordelen voor de gevorderde gebruiker die bereid is te werken met alle mogelijkheden van het PLM-concept. Aan de basis van de kwaliteit die Teamcenter biedt, staat de koppeling van alle wensen met betrekking tot management, system engineering, productontwerp, simulatie, productie en onderhoud. Teamcenter for Simulation sluit daarmee perfect aan op de wensen van de analisten."

Naast Siemens PLM Software heeft CPDA ook vier andere leveranciers betrokken in de evaluatie - ANSYS, Dassault Systemes/SIMULIA, MSC.Software en Altair. Iedere leverancier gaf een demonstratie van zijn oplossingen tijdens interactieve live sessies, behalve Altair: hun nieuwe producten zullen pas eind 2010 geleverd worden.

"We zijn erg blij met de resultaten van dit onafhankelijke onderzoek binnen onze industrie. Dit is voor ons een bevestiging van de strategie die we hebben gekozen toen we de Teamcenter Simulation Process Management-oplossing ontwikkelden," aldus Jim Rusk, vice president, Digital Simulation Solutions, Siemens PLM Software. "Wij constateerden al van begin af aan dat analyses en simulaties bij computer-aided engineering (CAE) niet alleen een essentieel onderdeel zou zijn van productontwerp, maar ook een integraal onderdeel van het gehele product lifecycle proces. Deze naadloze integratie van PLM en simulatie is een belangrijk aspect van onze strategie en een bepalende factor voor onze prestatie in deze evaluatie."