Nieuws & Events PC mask
Share to linkedin Twitter
Siemens PLM Software en Cortona3D leveren PLM-gebaseerde documentatie-oplossing

Siemens PLM Software en Cortona3D leveren PLM-gebaseerde documentatie-oplossing

Integratie van Teamcenter Software en Cortona3D RapidAuthor maakt technische documentatie eenvoudiger, voordeliger en kwalitatief beter.

's-Hertogenbosch, 19 mei 2011 - Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en wereldwijd marktleider van product lifecycle management (PLM) software en diensten, gaat een partnerschap aan met Cortona3D. Als wereldwijd leider in 3D visuele communicatie ontwikkelt Cortona3D software voor het omzetten van 3D CAD data naar krachtige interactieve technische communicatie- en publicatieoplossingen. Door de samenwerking wordt Teamcenter® ‘s werelds meest gebruikte PLM-systeem van Siemens PLM Software, geïntegreerd met de op PLM-gebaseerde visuele communicatieoplossing van Cortona3D. Deze aanpak zorgt voor verbeterde kwaliteit en efficiëntere productie van technische documentatie tegen een lagere prijs.

"De Cortona3D RapidAuthor-suite sluit perfect aan op de content- en document management-mogelijkheden van Teamcenter", zegt Steve Bashada, Vice President of Teamcenter Applications bij Siemens PLM Software. "We kunnen onze klanten nu een volledig geïntegreerde reeks aan tools bieden voor het schrijven, publiceren en beheren van productondersteunende documenten in lijn met het ontwikkelingproces. De combinatie van Teamcenter, als de digitale ruggengraat voor alle product- en procesdata, met de 3D CAD-bestanden, zorgt ervoor dat onze klanten technische documentatie sneller, nauwkeuriger en met rijkere 3D-content kunnen ontwikkelen dan voorheen mogelijk was."

Geïntegreerde documentontwikkeling verhoogt snelheid, precisie en inhoud

Meestal wordt de ontwikkeling van productgerelateerde documentatie en trainingsmateriaal gezien als een apart onderdeel dat niet behoort tot productontwerp en -ontwikkeling. Dit, terwijl veel van de benodigde informatie voor het creëren van deze documentatie juist vanuit de afdeling productontwikkeling moet komen. Als gevolg daarvan worden documenten pas laat in het productontwikkelingsproces gemaakt en ontstaan er veel fouten en onvolledigheden in de inhoud, doordat systemen en processen niet met elkaar corresponderen.

De integratie van Teamcenter met Cortona3D RapidAuthor brengt visuele elementen bijeen in dezelfde PLM-omgeving, zodat ontwikkeling van documentatie wordt afgestemd met productprocessen en -informatie. Doordat de Teamcenter productgegevens beschikbaar zijn binnen Cortona3D RapidAuthor worden er automatisch koppelingen tussen 2D en 3D illustraties en tekst gemaakt, wat leidt tot interactieve documentatie. Door de product- en documentatieprocessen met elkaar te koppelen, kunnen bedrijven beide functies tegelijkertijd uitvoeren. Bovendien gebeurt dit met rijke interactieve inhoud, hogere kwaliteit en een verbeterde productiviteit. Wanneer het product gewijzigd wordt, past ook de documentatie zich aan. Dit verbetert de productiviteit, nauwkeurigheid en inhoud van het productgerelateerde document aanzienlijk. De geïntegreerde oplossing biedt engineers en technische schrijvers de mogelijkheid om tijdig gestructureerde technische documenten zoals productcatalogi, handleidingen en trainingsmateriaal te ontwikkelen in afstemming met de product-launch.

"Bij Cortona3D merken we dat een goede kwaliteit van productdocumentatie essentieel is voor het succes van organisaties en van grote meerwaarde is voor klanten, leveranciers, distributeurs en medewerkers", zegt Connell Gallagher, President van Cortona3D. "De complexiteit van productontwikkeling neemt steeds verder toe. De integratie van ons product met het content management-systeem van Teamcenter zorgt ervoor dat technische documentatie op een effectieve manier kan worden ontwikkeld."