CAM PC mask
Share to linkedin Twitter
NX™ biedt complete softwareoplossingen voor computer-aided manufacturing (CAM) voor het programmeren van machinetools, postprocessing en voor simulatie van machinale bewerkingen. Met de geavanceerde functies in alle modules van NX™ CAM haalt u het maximale uit uw investering in de nieuwste machinetooltechnologie.
 
NX™ wordt gebruikt in veel industrietakken en de vele mogelijkheden die het programma heeft, hebben zich bewezen bij productie in de lucht- en ruimtevaart, automobiel- en machinebouwindustrie en industrietakken voor medische apparatuur en spuitgieten en stempelen.
 
Geavanceerde programmeringsmogelijkheden
 
NX™ CAM-software heeft veel functies, van simpele NC-programmering tot high-speed meerassige machinebewerking, waardoor u veel taken kunt verrichten met één systeem. Door de flexibiliteit van NX™ CAM kunt u de meest veeleisende opdrachten eenvoudig voltooien.
 
Automatisering van de programmering
 
Met de nieuwste automatiseringstechnieken voor NC-programmering in NX™ CAM kunt u uw productiviteit verhogen. Met feature-based machining (FBM) kunt u de programmeertijd met wel 90 procent verkorten. Daarnaast kunt u met sjablonen vooraf gedefinieerde, door regels gestuurde processen toepassen voor het standaardiseren en versnellen van programmeringstaken.
 
Postprocessing en simulatie
 
Software van NX™ CAM heeft een sterk geïntegreerd systeem voor postprocessing waarmee u eenvoudig de vereiste NC-code kunt genereren voor zowat elk soort machinetool en controller-configuratie. De door G-code gestuurde simulatie is te vinden in meerdere niveaus van NC-programmeringsvalidatie, waardoor er geen afzonderlijke simulatiepakketten meer nodig zijn.
 
Geïntegreerde oplossing
 
NX™ biedt geavanceerde CAD-tools die u overal voor kunt gebruiken: van het modelleren van nieuwe onderdelen en voorbereiden van onderdeelmodellen voor CAM, tot het maken van setup-tekeningen direct met 3D modelgegevens.
 
Programmeerproductiviteit
 
U heeft eenvoudig toegang tot geavanceerde NC-programmeringsfuncties in NX™ CAM-software. U kunt bijvoorbeeld met de nieuwste technieken voor gebruikersinteractie en intuïtieve grafische programmering snel NC-programma´s maken.
 
Oplossingen verbinden
 
Door de NX™ CAM te verbinden met software van Teamcenter® voor gegevens- en procesbeheer ontstaat er een basis voor een bredere oplossing voor onderdeelproductie. Alle typen gegevens, zoals 3D onderdeelmodellen, setup-sheets, toollijsten en CNC-output, kunnen worden beheerd met volledig revisiebeheer. Met dit gegevens- en procesbeheer wordt gegarandeerd dat de juiste gegevens worden gebruikt - zoals de juiste gereedschappen en het juiste NC-programma - wat zal resulteren in minder vertraging en lagere kosten.
 
Meer informatie over CAM op Siemens PLM Software website
 
NOTE: NX™ and Teamcenter® are trademarks or registered trademarks of Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. or its subsidiaries in the United States and in other countries. 
NX Computer-Aided Manufacturing

Toepassingsgebieden: ontwerpen van tooling (stempels, matrijzen); 2.5, 3 & 5-assig simultaan frezen, draaien, slijpen, boren, draadvonken.

Graphically-driven NC programming in NX CAM

The Graphically-Driven Programming in NX CAM enables you to quickly define tool position and orientation with interactive grab handles. This short (1:30 min) video demonstrate some of these capabilities.