Rulestream PC mask
Share to linkedin Twitter

De verkoop van Engineer-to-Order producten is nog nooit zo complex geweest…
‘Engineer-to-Order’ fabrikanten ervaren de toenemende vraag naar maatwerk producten welke exact voldoen aan de klant eisen. Hun klanten pushen en zullen blijven pushen voor deze producten, op het moment dat zij deze willen, tegen een prijs die ze zich kunnen veroorloven. Deze bedrijven zijn hierdoor continu afhankelijk van het managen van tijd, kosten en kwaliteit tegenover de product verwachtingen en worden simpelweg gedwongen om processen en doeltreffendheid van producten continu te verbeteren.
 
Ervaart u een continue uitdaging uw producten af te stemmen op de wensen van uw klant? Een voortdurende strijd tussen verkoop en operations? Financiële penalty’s bij het niet behalen van de leverdatum? Scrapwork als gevolg van fouten?
 
Sales- en Order-engineering doorlooptijden staan bij ’maatwerk’ fabrikanten onder maximale druk, mede door de beperkte tijd om het verkoopproces te voeren en te reageren met een voorstel, voor producten die niet eens bestaan​​. Kostenraming en ontwerp worden gedaan vanaf scratch en nieuwe ETO projecten zullen giswerk als gevolg hebben van een gebrek aan tijd en andere hulpmiddelen bij het ontstaan van een ​​voorstel. Voorstellen ontbreken product gegevens benodigd voor de kopers, om volledig te begrijpen wat er wordt aangeboden. Uw klanten verwachten 3D visualisaties op het moment van de aanvraag, terwijl het 3D-model nog niet is ontworpen!
 
Bespoedig de kwaliteit van uw voorstellen, verbeter uw marge bewaking en versnel Quote-to-Cash tijden.
De Rulestream Engineer-to-Order-oplossing van Siemens richt zich op de unieke uitdagingen van Engineer-to-Order (ETO) fabrikanten met een integrale aanpak verspreid over verkoop, engineering en productie. Door het vastleggen en hergebruiken van technische kennis om de belangrijkste bedrijfsprocessen te automatiseren in de gehele onderneming, hebben Rulestream Engineer-to-order klanten hun omzetten en slagingskansen verhoogd terwijl de interne operationele kosten en doorlooptijden voor maatwerk producten zijn verlaagd. Rulestream integreert naadloos met bestaande ERP, PLM-en CAD-systemen, hierdoor kunnen maatwerk product fabrikanten sneller, nauwkeuriger en efficiënter reageren op de klant-specifieke orders.
 
De Rulestream Engineer-to-Order-oplossing is onderdeel van een opkomende klasse van enterprise software, genaamd ‘knowledge based’ engineering, ontworpen voor het vastleggen, beheren en hergebruiken van collectieve intellectuele eigendom tot engineering processen te automatiseren voor best-in-class fabrikanten. Toonaangevende ‘knowledge based’ engineering oplossingen zijn flexibel, schaalbaar, en ontworpen om bestaande Product Lifecycle Management (PLM) en Enterprise Resource Planning (ERP) implementaties te verbeteren en uit te breiden.
 
De Rulestream Engineer-to-Order continue verbetering-cyclus
Rulestream ETO geeft bedrijven de mogelijkheid tot een cyclus van continue verbetering om lean processen te bevorderen en hergebruik uitgebreid te faciliteren welke innovatie onderstreept. Het resultaat is een omvangrijke samenwerking binnen de ondernemingen en significante verbeteringen in kwaliteit en time-to-market.
De volgende stappen binnen de cyclus van continue verbetering worden doorlopen:
 • Capture: Creëer nieuwe - of verfijn bestaande - business en technische regels en standaarden;
 • Publiceer: Publiceer de regels binnen de gehele onderneming voor onmiddellijk of toekomstig gebruik;
 • Execute: Regels en standaarden worden in uitvoerbare vorm gebruikt door verkoop, engineering en productie om nauwkeurig te offreren en het optimaal ontwerpen van order-specifieke producten;
 • Analytics: Meet de kwaliteit en breng de ‘best-practices’ in, transformeer deze in nieuwe / gewijzigde regels of standaarden.
Mogelijkheden van de Rulestream oplossing
De Rulestream oplossing biedt een Out-of-the-Box automatiseringsplatform waarmee Engineer-to-Order bedrijven zelf, hun business- en technische kennis kunnen waarborgen, organiseren en publiceren voor het uitbrengen van offertes en afhandelen van order engineering tot productie. Vanuit deze automatisch gegenereerde applicaties kunnen uw sales- en order engineers oplossingen vinden voor de klantwensen en hebben zij direct inzicht in uw marges, risico's en alternatieven. De hierna automatisch gegenereerde data in de vorm van offertes, contracten, offerte tekeningen en analyses zijn direct beschikbaar voor uw klant, alsook bij orderbevestiging benodigde productie gegevens zoals, productietekeningen, BOM lijsten, routings, etc. 
Uiteindelijk ondersteund de oplossing bedrijven door in een zo vroeg mogelijk stadium alle technische en commerciële data op het allereerste moment dat de klant erin wordt betrokken beschikbaar te hebben. De impact van eenvoudig lijkende beslissingen in het verkoopproces wordt hiermee direct zichtbaar.
 

 

 

Rulestream wordt ingezet door uw eigen product-specialisten en domein experts voor het verzamelen en organiseren van de regels, benodigd om de wensen van de klant te transformeren naar Sales, Engineering en Productie deliverables. Beheer van deze regels, waarheidstabellen en design instanties wordt gemanaged door de platform database server, welke uitgebreide samenwerking mogelijk maakt. Een cruciaal element van de Rulestream oplossing is de mogelijkheid om verschillende disciplines zoals CAD, CAE, PLM, ERP, CRM, Microsoft Office, binnen deze ETO oplossing te integreren. Middels gebruiksvriendelijke wizards wordt direct toegang geboden tot talloze 3D-CAD integraties, zoals o.a. : NX, Solid-Edge, SolidWorks, AutoCad, Pro/E (CREO), JT en Microsoft Visio. Andere integraties bieden de mogelijkheid tot tekst gebaseerde rapporten, DWG of DXF tekeningen, Word documenten en volledig geautomatiseerde 2D tekeningen van 3D modellen te generen.

Rulestream vormt het verbindend element tussen bestaande PLM en ERP omgevingen, hierin voorziet TeamCenter als ‘single-source of information’ in het lifecycle beheer van items, structuren en datasets. Sales- en engineeringteams maar ook uw dealer kanalen zijn in staat tot het maken configuraties, middels automatisch gepubliceerde sales, engineer en web-based clients. Resulterende order specifieke deliverables zoals, offertes, contracten, product structuren en productietekeningen, zijn na vrijgave direct beschikbaar binnen de Teamcenter omgeving voor vervolgstappen in de procesketen.


Eigenschappen: Rulestream Producten

De Rulestream engineer-to-order oplossing is opgebouwd uit onderstaande primaire componenten:
 • Rulestream ETO Platform server: Is de centrale database van ETO kennis. Deze database server verzorgt de opslag van de regels, waarheidstabellen en ontwerp afgeleiden. Er is tevens een voorziening voor Rulestream ETO Satellite Platform Servers om grote bedrijven te ondersteunen met verspreide faciliteiten die tussen deze faciliteiten een beperkte gegevens interconnectiviteit hebben. 
 • Rulestream ETO architect: Is de modelleer omgeving waarin structuren worden gebouwd en regels worden vastgelegd. Het wordt gebruikt door product specialisten en domein experts voor het verzamelen en organiseren van de regels, benodigd om de wensen van de klant te transformeren naar Sales, Engineering en andere productie deliverables.
 • Rulestream ETO Engineer: Is de automatisch gegenereerde client voor het uitvoeren van regels welke wordt gebruikt voor het ingeven van order specifieke eisen en het genereren van order engineering en productie deliverables. Optionele integraties geven de mogelijkheid tot real-time interacties met 3D CAD systemen, Microsoft Visio en Microsoft Excel. Andere integraties bieden de mogelijkheid tot tekst gebaseerde rapporten, DWG of DXF tekeningen, Word documenten en volledig geautomatiseerde 2D tekening van 3D modellen te generen. Ook client-side integraties met PLM systemen zijn hierin beschikbaar.
 • Rulestream ETO unattended Engineer: Is een speciale versie van Rulestream ETO engineer welke batch processing mogelijkheden biedt voor klanten met volledige en weloverwogen regel sets, die capabel zijn om een 100% hands-off generatie van sales en engineering resultaten te realiseren. 
 • Rulestream ETO Sales: Bied dezelfde mogelijkheden als de Rulestream engineer, behalve dat deze als client beschikbaar is voor het gebruik van sales engineering voor klantwensen en de uitrol van offertes en voorstellen. Anders dan de Rulestream ETO engineer is het mogelijk om offline connectie te hebben met de Rulestream ETO Platform server, waarmee deze gemakkelijk zijn te gebruiken in het veld. 
 • Rulestream ETO Web based Sales: publiceert sales applicaties op het web voor gebruik binnen een webbrowser. De gebruikers zijn degene die de traditionele Rulestream ETO Sales client gebruiken, maar zeker ook voor klanten, sales en distributie kanalen, zodat zij de mogelijkheid hebben om hun eigen order te ‘engineeren’. 
 • Rulestream ETO Enterprise Tools: Is de rapportage en analyse portal binnen het Rulestream ETO Platform. Met deze module, kan een gebruiker navigeren door de regel database via een ontwerp guide, uitvoeren van delta reportages op regels of ontwerp instanties, en het definiëren en reviewen van “regel kwaliteit” statistieken.

De afbeelding hieronder geeft een overzicht van de primaire componenten.
Rulestream ETO engineer-to-order solution client architecture
 
Rulestream Case Study: Babcock & Wilcox Power Generation Group

Kip Alexander, VP of Technology for Babcock & Wilcox, discusses the value that Rulestream brings to his business.