Simcenter 3D PC mask
Share to linkedin Twitter

SimcenterTM

Simcenter 3D is een onderdeel van het grotere Simcenter solution portfolio. Het concept van de Digital Twin vereist een multi-disciplinair simulatie domein die koppelingen heeft met 1D simulatie en fysieke testen. Hiermee kan een voorspellend model bereikt worden voor elk stadium in de product levenscyclus. De mogelijkheid om alle data gemanaged onder te brengen in Teamcenter maakt de cirkel tussen design, simulatie en gebruik rond. Hiermee helpt Simcenter bedrijven de nieuwste problematieken en uitdagingen te overwinnen en de performance van nieuwe producten en innovaties te garanderen.

Simcenter Portfolio

 

Simcenter 3D

Simcenter 3D biedt een geïntegreerde, open, schaalbare en uitbreidbare omgeving voor 3D CAE. Simcenter 3D versnelt het simulatieproces door de combinatie van best-in-class geometry editing, associatief simulation modeling, multi-disciplinaire solutions en tientallen jaren van industrie expertise. Snelle en nauwkeurige solvers drijven structurele, akoestische, stromings, thermische, bewegings en composietanalyses, met mogelijkheden voor optimalisatie en multiphysics simulation. 

Simcenter 3D

 

Simcenter 3D is beschikbaar als een standalone simulatie applicatie, maar daarnaast is het naadloos geïntegreerd met NX CAD voor een optimale CAD/CAE ervaring.

Simcenter 3D

Met Simcenter 3D als simulatiepakket kunnen ontwikkelaars digitaal ontwerpen, producten doorrekenen en prestaties optimaliseren. Verschillende ontwerpvarianten kunnen vooraf worden vergeleken, en dat bespaart op de directe kosten van dure fysieke prototypes en het versnelt het keuzeproces.