Plant Simulation PC mask
Share to linkedin Twitter
Met Siemens Plant Simulation software (voorheen bekend onder de namen eM-Plant en Simple++) worden complexe bedrijfsprocessen realistisch en inzichtelijk gemodelleerd.
 
Door Siemens Plant Simulation software worden productstromen, logistieke ketens en benuttingsgraden van bedrijfsmiddelen op alle organisatieniveaus geoptimaliseerd.
 
In Plant Simulation kunt u simulatiemodellen van productie/logistieke systemen maken om de eigenschappen te analyseren en de prestaties te optimaliseren. Met behulp van het model kan de gebruiker experimenten en ‘what-if'-scenario's uitvoeren, lang voordat het daadwerkelijke systeem is gerealiseerd en zonder bestaande systemen te verstoren waardoor hoge kosten zouden ontstaan.
 
Nieuw: Siemens biedt 30 dagen gratis proefversie van Tecnomatix® Plant Simulation
 
Voordelen:
 • Optimaal ontwerp van bedrijfsprocessen voor wat betreft lay-out, besturing, dimensionering van bedrijfsmiddelen en procesverloop;
 • Problemen te herkennen en en voorkomen, nog voordat dure en tijdrovende ingrepen in het proces noodzakelijk zijn;
 • De aanlooptijd van processen verkorten;
 • Investeringskosten te minimaliseren zonder de output in gevaar te brengen;
 • De prestaties van bestaande systemen optimaliseren door maatregelen te implementeren die vooraf in een simulatieomgeving zijn geverifieerd.
Plant Simulation wordt met succes in de onderstaande sectoren toegepast:
 • Productie bedrijven (discreet, batch, continue proces);
 • Logistiek dienstverleners (warehousing, distributie, supply chain management);
 • Systeemleveranciers en machinebouwers (material handling, productielijnen, etc.);
 • Zorgsector (patiëntenlogistiek);
 • Spoor-, weg- en tunnelverkeer;
 • Scheepsbouw;
 • Havens & terminals;
 • Luchthavens;
 • Consultancy & engineering bureaus;
Meer informatie over Plant Simulation op Siemens PLM Software website.
 
GRATIS STUDENTENVERSIE VAN TECNOMATIX® PLANT SIMULATION SOFTWARE
 
Siemens PLM Software introduceert een gratis studentenversie van de productiesimulatie-oplossing uit het Tecnomatix® portfolio.
 
Productiesimulatie is een 3D-visualisatie en discrete event simulatiesoftware. De studentenversie kan geïnstalleerd worden op computers die draaien op het Microsoft Windows®-besturingssysteem en stelt hen in staat om snel en eenvoudig logistieke modellen te creëren. Zij kunnen hierbij gebruik maken van ingebouwde object libraries om productstromen, de inzet van resources en processen te optimaliseren. Het digitale model stelt studenten in staat om experimenten uit te voeren en ‘wat als-scenario’s’ uit te werken terwijl zij de beschikking hebben over uitgebreide analyse tools, statistische modellen en grafieken om verschillende productiesituaties te evalueren. Op basis van deze analyses zijn zij in staat om snel, betrouwbare beslissingen te nemen over de productieplanning.
 
De studentenversie van Plant Simulation is niet overdraagbaar en is niet bedoeld voor commercieel gebruik. De studentenversie kan hier worden gedownload.
 
NOTE: Tecnomatix® is a trademark or registered trademark of Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. or its subsidiaries in the United States and in other countries.  

 

Assembly process planning of low-volume assembly operations using SAPPHIRE

Dr. Gert Nomden (@nomden) from cards PLM Solutions talked about SAPPHIRE at the 2014 Plant Simulation Worldwide User Conference. SAPPHIRE is a Plant Simulation object library available from cards PLM Solutions. SAPPHIRE helps in creating a simulation model for low-volume assembly operations.

Plant Simulation voor de high-tech solar- & elektronica-industrie - Schmid

Professionele video over een praktijktoepassing in het bedrijf Schmid, mondiaal marktleider in de bouw van machines voor de productie van zonnecellen. Het gehele proces van de siliciumgroei tot aan de productie van wafers, cellen en de uiteindelijke modules wordt gesimuleerd, gevisualiseerd en geoptimaliseerd met behulp van het ‘Plant Design and Optimization’-pakket van Tecnomatix.

Luchthavensimulatievideo van het bagageverwerkingsysteem

3D-visualisatie van de bagagelijn met Tecnomatix Plant Simulation