Referenties PC mask
Share to linkedin Twitter
Alro Group

Alro Group

Simulatie en validatie van nieuwe productielijn van Alro Group in Slovakie

 
Producten/diensten:
  • Siemens Tecnomatix Plant Simulation
  • Siemens Tecnomatix Process Simulate
 
Industriesectoren:
Automotive en transport
 
Challenges:
Na de opstart van de eerste productielijnen, alsook het uitbouwen van een kwaliteitsvolle organisatie, heeft Alro in 2012 de hand gelegd aan de, voorlopig, laatste productielijnen in hun Slowaakse vestiging. Hiermee kan Alro het volledige gamma aan oppervlaktebehandelingen aanbieden. Alro’s laatste realisatie is een innovatieve, volledig zelf ontwikkelde, automatische natlak installatie. Deze mag gezien worden als een “state-of-the-art” machine op gebied van flexibiliteit, milieuvriendelijkheid en kostenefficiënt produceren in relatie met de geldendehoge kwaliteitsnormen. 
 
Enkele typische kenmerken van deze lijn:
  • 5-staps chemische voorbehandeling;
  • 10 robots: bevlamming en lakapplicatie;
  • Multi-laag laksysteem (solvent- en waterbasis lakken);
  • Milieuvriendelijke technieken (recuperatie van energie, lak en lucht);
  • Power&Free transportsysteem;
  • Cleanroom concept;.
 
Resultaten/ Project:
Nadat Alro heeft besloten om een vol-automatische laklijn te bouwen hebben ze intern een projectteam opgericht en zijn ze
aan de slag gegaan. Zo zijn ze erin geslaagd zelf een 3D model op papier te zetten dat voldeed aan al hun eisen.
 
De digitale aanpak/ virtueel uittekenen van de lijn
Om dit model te testen en eventuele bottlenecks in een vroeg stadium op te sporen hebben ze deze lijn eerst virtueel opgebouwd samen met het team van cards PLM Solutions. Cards heeft aan de hand van het 3D-model en data verschillende modellen opgebouwd. Dankzij de bevindingen van cards heeft Alro zijn lijn kunnen optimaliseren vooraleer men is overgegaan tot de effectieve bouw ervan wat Alro veel tijd en geld bespaard heeft.
 
“Deze productielijn geldt met haar kenmerken (milieuvriendelijk, energiezuinig,etc.) als een voorbeeld binnen ons bedrijf. Ook het digitaal bouwen en simuleren van deze lijn was een primeur bij ons en heeft ons veel opgebracht. We hebben dan ook plannen om onze andere lijnen in de toekomst op deze manier te optimaliseren. Vertrekkende van het model van cards PLM Solutions is er zelfs een planning tool ontwikkeld waarmee we daags voordien de best mogelijk volgorde voor het vullen van onze lijn al generen. Davy Roox, Automation engineer, Alro Group.
 
Dit alles biedt ook enorme voordelen voor de eindklanten van Alro. Dankzij de gebruikte technieken kan Alro aan alle eisen van hun klanten voldoen. Alro biedt hen hoogkwalitatieve producten aan tegen scherpe prijzen.
 
Over de klant:
De Alro Group is reeds geruime tijd actief in het coaten van zowel kunststoffen als metalen componenten, die voornamelijk gebruikt worden in de vrachtwagen- en automobielsector. Afhankelijk van de klanteisen en materiaalsoort worden hierop verschillende behandelingsprocessen toegepast. Deze processen zijn zeer divers, zoals ontvetten, activeren, fosfateren, electro-coating, natlakken, poederlakken (mat + hoogglans). Naast het coaten, beheren we eveneens de totale kwaliteits- en logistieke keten, van het ophalen van het onbehandelde deel tot het afleveren van een afgewerkt geassembleerd product. Ook Just-In-Sequence aanlevering is één van de specialiteiten welke we onze klanten kunnen bieden. Ons huidige klantenportfolio bestaat o.a. uit VOLVO, DAF en SCANIA, VW, AUDI, SKODA, BMW, OPEL en Porsche. Hierbij is onder meer het hebben van de nodige kwaliteits- en milieucertificaten (ISO), een absolute noodzaak.
Reeds jaren is de industriële verschuiving zich naar het Oosten aan het doorzetten. In 2006 hebben we hierop gereageerd door ons Slowaaks zusterbedrijf op te richten. Niet tegenstaande onze hoofdzetel in België nog steeds de motor is van de totale groep, was een nieuwe vestiging in Centraal Europa een noodzaak daar steeds meer klanten zich in die regio hadden gevestigd. 
 
Klantlocatie: 
  • Dilsen-Stokkem, België - hoofdkantoor
  • Trnava, Slowakije
 
Website: 
www.alrogroup.be