Referenties PC mask
Share to linkedin Twitter
AWL-Techniek

AWL-Techniek

AWL-Techniek: de kracht van robotsimulatie

Voor het uitvoeren van reach-studies, het offline programmeren in een virtuele ontwerpfase, het voorkomen van design-fouten en het verkorten van lead-tijden heeft AWL-techniek gekozen voor RobCAD van cards PLM Solutions.

AWL-Techniek is een ervaren lastechniek- en systeemintegrator die voor vele markten industriële productie-installaties ontwerpt en realiseert. Dit Harderwijkse bedrijf is specialist in alle soorten productiemachines binnen het kader van verbindingstechnieken. Daarbij valt te denken aan alle vormen van weerstandlassen en booglassen, maar ook laserlassen, drukvoegen, lijmen en andere soorten koude verbindingen of combinaties van deze technieken
Robotica speelt een belangrijke rol in de hoogwaardige systemen die AWL-Techniek levert. Dit komt mede omdat men zich vanaf 1999 is gaan focussen op een sterk groeiende Automotive-markt. Het ontwerpen van systemen waarbij robots geïntegreerd worden, leverde al snel complexe vraagstukken op. Het kunnen uitvoeren van reach-studies, offline programmeren in een virtuele ontwerpfase, het voorkomen van design-fouten en het verkorten van lead-tijden waren de voornaamste redenen om de kijken naar een robotsimulatiepakket.

Tijdens een uitvoerige selectiefase in 2001 heeft AWL gekeken naar drie pakketten; IGRIP (Delmia/Dassault Systems), ABB Robotstudio en RobCAD van Tecnomatix. De robot onafhankelijkheid en de sterke positie van de applicatie in de markt leidde ertoe dat men destijds gekozen heeft voor de RobCAD software van Tecnomatix, vertelt G. Bikker (Engineerings Manager, AWL-Techniek). 

Momenteel maakt men gebruik van drie RobCAD licenties waarbinnen diverse robotmerken ondersteund worden. G. Bikker vertelt dat men eens per ongeluk een verkeerd type robot besteld heeft voor een project. Omdat RobCAD elk type robot ondersteunt heeft men alsnog tijdig een werkend systeem kunnen afleveren dat prima voldeed aan de wensen van de klant.

Anno 2006 is AWL-Techniek een vertrouwde en groeiende naam in de Europese markt, mede door de voordelen van RobCAD.

De voordelen van RobCAD voor AWL-Techniek:

  • Verlaging van engineeringkosten en lead-tijden. Hierdoor werkt men goedkoper en sneller;

  • Optimalisatie van de engineeringkwaliteit. Men voorkomt designfouten in een vroeg stadium. AWL kan aan de klant nu zeer snel een projectpresentatie geven, waardoor een meer nauwkeurige afstemming plaatsvindt;

  • In een virtuele fase kan men een robotprogramma creëren (offline programmeren) en direct simuleren om te zien of het aan de wensen van de klant voldoet;

  • Systeemmodificaties zijn nu sneller te evalueren en te realiseren.

cards PLM Solutions is preferred business partner in de Benelux voor de Tecnomatix applicaties en ondersteunt AWL-Techniek met een vakkundige helpdesk.

nl.awl.nl