Referenties PC mask
Share to linkedin Twitter
JSI Productdevelopment
download pdf

JSI Productdevelopment

JSI Productdevelopment is een Nederlandse bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van producten voor zowel de consumenten als de professionele markt. JSI Productdevelopment beschikt over jarenlange ervaring op het gebied van het ontwikkelen van complexe giet- en spuitgietproducten in kunststof, messing en zamac.

Tevens is er ruime kennis en ervaring aanwezig voor het ontwikkelen van werktuigbouwkundige machines en/ of machine onderdelen.Sinds enkele jaren specialiseert JSI Productdevelopment zich ook in het ontwikkelen van natuurstenen producten en MDF meubels.

Jeroen Simons, (eigenaar JSI Development) en cards PLM Solutions hebben al ruim 7 jaar een goede relatie. Ze ontmoeten elkaar regelmatig om de laatste trends/ ontwikkelingen in de markt te traceren. En proberen elkaar continue te versterken binnen het huidige netwerk.

Een van de laatste ontwikkelingen van JSI
Productdevelopment is Hydranome, een waterfles die innovatief en gemakkelijk te gebruiken is, met een unieke functie om meer water te drinken. Jeroen heeft als
Productontwikkelaar van dit product het idee uitgewerkt tot een maakbaar product. De voordelen van NX hierin waren dat hij snel complexere vormen kan modelleren en ook met “niet geparametriseerde” geometrie van andere CAD vendors snel aanpassingen kon maken. Dit door middel van het Synchronous modeling principe van Siemens NX.

“NX stelt mij in staat om door middel van Synchronous modeling snel aanpassingen te maken op “niet geparametriseerde” geometrie van andere CAD Vendors”, Jeroen Simons, eigenaar JSI  Productdevelopment.

Kerncompetentie Jeroen Simons
Jeroen is in staat met behulp Siemens NX om het idee van de klant tot een maakbaar product te ontwikkelen.

Expertises:
  • Ervaring met krimp, cyclustijd, inval en technische details voor het optimaal benutten van de kunststoffen;
  • Gasinjectie spuitgieten;
  • 2K spuitgieten;
  • EVA Spuitgieten (materiaal crocs schoenen);
  • Blow moulding;
  • Vacuüm vormen;
  • Machinebouw, reverse-engineering, automotive.


Geschiedenis

Jeroen heeft HTS werktuigbouwkunde gestudeerd aan de Fontys en heeft momenteel 30 jaar werkervaring in
productontwikkeling. Na een aantal werkgevers waar Jeroen voor heeft gewerkt, nam hij het initiatief om voorzichzelf te starten. In april 2015 bestond JSI Productdevelopment alweer 10 jaar. Zijn eerste pand was gevestigd in het klokgebouw en na 7 jaar is hij verhuisd naar De Grote Berg 60 in Eindhoven waar hij nu samen met Albert Falck van Lay3rs een pand huurt.

Lay3rs biedt 3D printers en services aan voor particulieren en bedrijven. Door de kennis van Jeroen en Albert kunnen klanten ondersteuning krijgen in het gehele proces van het idee tot aan de werkelijke afzet van het product. Het is gebleken dat deze samenwerking een gouden formule is. 

Klantlocatie: Eindhoven, Nederland

www.jsi.nu