Referenties PC mask
Share to linkedin Twitter
Neste Oil

Neste Oil

Plant Simulation voor Supply Chain simulaties

Neste Oil Corporation is een raffinage‐ en marketingbedrijf dat zich richt op transportbrandstoffen met lage uitstoot en van hoge kwaliteit. Het doel van het bedrijf is om 's werelds grootste leverancier van hernieuwbare diesel te worden. De raffinaderijen van Neste Oil liggen in Porvoo en Naantali in Finland en hebben samen een totale capaciteit om ongeveer 260.000 vaten ruwe olie per dag te raffineren. Het bedrijf had een netto omzet van € 15 mld. in 2008 en telt ongeveer 5.200 werknemers. Neste Oil is genoteerd op de NASDAQ OMX Helsinki.
 
Uitdagingen
Neste Oil gebruikt Plant Simulation voor studies en projecten. Deze bestaan hoofdzakelijk uit het simuleren van de productstromen vanaf de productie eenheid via de opslagterminals tot aan de klant. De resultaten van een simulatiemodel helpen nadenken over mogelijke optimalisaties en verbeteringen. De sterkte van het simuleren is dat op korte tijd verschillende scenario's kunnen worden uitgewerkt en vergeleken. Doordat de verschillende scenario's worden gebaseerd op een basismodel is het van groot belang dat er een nauwkeurige validatie van dit basismodel gebeurt.
 
Succesfactoren
Voor het presenteren van studies en projecten is Plant Simulation zeer geschikt. Processen kunnen visueel worden voorgesteld zodat personen die niet nauw betrokken zijn toch gemakkelijk kunnen volgen wat er gebeurd en zo kunnen de juiste beslissingen genomen worden.
 
Resultaten
Het eerste model werd opgezet om de Supply Chain van de huidige volumes visueel te maken, de kosten te berekenen en de huidige opslag te evalueren. Dit model werd verder uitgebreid met een extra productie eenheid. Door verschillende scenario's te op te stellen en te vergelijken werden de meest interessante opslaglocaties in kaart gebracht, de nodige capaciteiten bepaald en kosten berekend. 
 
www.nesteoil.com