Referenties PC mask
Share to linkedin Twitter
Oerlikon

Oerlikon

 

 

Oerlikon verlaagt kosten door overdimensionering met Discrete Event Simulation

High-tech productiebedrijven werken vaak met geavanceerde, geautomatiseerde robotcellen om hun productiedoelen te behalen. Terwijl de complexiteit van de productmix groter wordt en de time-to-market kleiner, gebruiken deze bedrijven vaak nog de klassieke tools om de toekomstige performance door te rekenen. Oerlikon Eldim b.v. uit de omgeving van Venlo, zag dit als een uitdaging en begon een project met ons om Discrete Event Simulation toe te gaan passen voor het maken van managementbeslissingen voor een nieuwe robotcel.
 
De klassieke tool, spreadsheets, hebben een groot nadeel: Door technische beperkingen zijn ze gebouwd op basisaannames. Spreadsheets kunnen dynamische voorwaarden zoals machinestilstand en beschikbaarheid van operators niet meenemen zonder een hoge kennis van programmeertalen. Dit terwijl nu meer dan ooit, management hoog gedetailleerde informatie nodig heeft over de productiedoorzet het nieuwe systeem.
 
De aannames die worden gemaakt in de ontwerpfase van de robotcel hebben een groot gevolg. Om de geëiste output te behalen wordt het systeem doorgerekend met veiligheidsmarges om productiecapaciteit veilig te stellen. Het resultaat is verlies door overdimensionering, vaak in de vorm van additionele operators, tooling en ander productiekapitaal.
 
Wanneer u de leiding heeft over de productie-infrastructuur binnen uw bedrijf, is de kans groot dat u ook nog aan het werk bent met de traditionele methoden om optimaal uw middelen te verdelen over het productieproces. Oerlikon Eldim vond dat zij een grote vermindering van de initiële productiemiddelen konden realiseren, in vergelijking met een eerdere berekening.
 
Hoe plant u uw productiemiddelen voor uw werkcel of productielijn?
 
Met de komst van Discrete Event Simulation was Oerlikon Eldim in staat om een digitale tweeling te maken van een nieuwe automatische robotische werkcel. Het simulatiemodel bevatte de dynamische factoren die normaliter worden vereenvoudigd, of zelfs compleet weggelaten. De verwachte bezetting van operators, verdeling van werk over cellen en ook onderhoudsintervallen werden onder andere meegenomen. Oerlikon Eldim gebruikte het model vervolgens zelf om het gebruik van deze productiemiddelen te optimaliseren in de digitale tweeling, om daarna de effecten van deze veranderingen te communiceren richting het management.
 
cards PLM Soultions is 's werelds eerste Siemens Smart Expert partner voor het Tecnomatix portfolio, met een gecombineerde ervaring van meer dan 30 jaar in het uitvoeren van projecten met Plant Simulation. Wij bieden u dezelfde mogelijkheid om gelijkwaardige resultaten te behalen als die van onze partner, Oerlikon Eldim.
 
Bent u klaar om de waarde van uw productieontwerpen en -analyses te verhogen? Stuur ons dan een bericht; wij nemen graag contact met u op.
 
'Door het gebruik van Discrete Event Simulation is er geen enkele twijfel meer over het nodige aantal machines, tooling en operators bij verschillende productmixen om de gewenste productiecapaciteit te behalen voor onze nieuwe robotcel'.
- Henk Janssen, Business Improvement Manager bij Oerlikon Eldim b.v.